Centre for BOLD Cities @ Expeditie NEXT

Start date
End date
Location
Middelburg

Op 3 mei staan wij op Expeditie NEXT: het Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen, georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). 

Tijdens Expeditie NEXT worden kinderen in de basisschoolleeftijd en hun ouders/verzorgers enthousiast gemaakt voor de wetenschap. Ook hun oudere en/of jongere familieleden, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom. Onder leiding van de fictieve professor Nova Next en haar zes vrienden gaan de kinderen op expeditie door de binnenstad vol activiteiten, experimenten, live-onderzoek en opstellingen. Zo komen de kinderen in aanraking met allerlei wetenschappers over de meest uiteenlopende thema’s van deze tijd. Denk maar aan de klimaatcrisis, pandemieën, sociale ongelijkheid of de digitale wereld.

Een slimme stad wordt bestuurd door data. Maar waar wordt deze data verzameld en wat is data eigenlijk? Ga met ons me op een data-wandeling door de stad van de toekomst en vind alle datapunten!